2021-09-28 14:08:47• hírek • Szatmár.ro

Csütörtökön nyílik a kaktuszkiállítás Szatmárnémetiben

szeptember 30 - október 03

Szeptember 30. és október 3. között őszi kaktuszkiállítást szervez Szatmárnémetiben a Szatmár Megyei Múzeum és Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület. A kiállításnak a Művészeti Múzeum belső udvara ad otthont, a Szabadság tér 21. szám alatt. 

A szatmári székhelyű Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület 23 éve működik az ország egyetlen ilyen jellegű szervezeteként, mely lelkes amatőr kaktuszgyűjtőket tömörít magába. Az egyesület célja nem más, mint a kaktuszok és pozsgás növények népszerűsítése és nevelése.

Tar Sándor szervező szerkesztőségünknek elmondta, a jövő szerdától vasárnapig tartó kiállítás egyaránt szól felnőtteknek és gyerekeknek is, s igazából mindenkinek, aki szereti a növényeket és a természetet.

Szabadtéri kiállítástól lévén szó, a szervezők bíznak a jó időben, és abban, hogy minél több érdeklődő látogat majd el az eseményre.

A kiállított növényeket szatmári, Szatmár és Nagykároly környéki, nagybányai és magyarországi gyűjtők adják majd, így várhatóan gazdag és színes kiállítást tekinthetnek majd meg azok, akik ellátogatnak a helyszínre.

A szervezők a kiállítás szombati napjára a gyermekeknek külön meglepetéssel is készülnek: közös növényültetést szerveznek majd, mely során minden gyerkőc kap egy növényt, cserepet és virágföldkeveréket, melyet a szakértők útmutatásai alapján elültethetnek, majd haza is vihetnek.

„Jó ügyességi gyakorlat ez, de egyúttal megismerkedhetnek a növényekkel, és egy kis útmutatót is kapnak azok gondozását illetően” – magyarázta a szervező.

A kaktuszkiállítás tehát a jövő hét második felében lesz látogatható, szerdától szombatig 10 és 17 óra között, vasárnap 10-től 14 óráig. Ezúttal is lesz tombola, illetve a növények közül is lehet majd vásárolni.

Az egyesület tagjai minden érdeklődőt nagy szeretettel hívnak és várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: